Opskrift på svinekæber med æbler og porrer
(4 pers.)
Ca. 750 g afpudsede svinekæber
2 spsk. olie
Salt og peber
1 spsk. tomatpuré
2 laurbærblade
2-3 kviste timian
5 dl æblemost
2 syrlige æbler
3-4 porrer
Hakket persille
Grov kartoffelmos:
750 g store kartofler
50 g blødt smør
Salt og peber
Hakket persille
Sådan laver du simremaden med svinekæber
Brun kæberne godt i en gryde i olien og giv dem salt og peber. Tilsæt tomatpuré, laurbærblade, timian og æblemost. Lad det simre ca. 1 time under låg. Rens og skyl porrerne og skær dem i 2 cm tykke skiver. Skær æblerne i både. Kom det i gryden og lad det simre ca. 20 min., til kæberne er meget møre. Smag til med salt og peber.
Grov kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre halvt dækket af usaltet vand. Hæld vandet fra og gem det. Mos kartoflerne groft med smørret og tilsæt vand, til konsistensen
er passende. Smag til med salt.
Rødbedesalat
4-5 skiver syltet rødbede
1-2 julesalat
1 spsk. olie
Salt og peber
Skær rødbederne i tern og julesalaten i skiver og bland det i en skål. Bland olie og 1 spsk. rødbedelage
med lidt salt og peber og hæld det over.
Skønne supper




Blomkålssuppe og fennikelsalat med dild og æble
En dejlig varm suppe i vinterkulden
Find opskriften her...










Kartoffel-porresuppe med persillepesto
Lækker, cremet suppe med masser af smag
Find opskriften her...


Græskarsuppe
Du kan fryse de sidste portioner og bage dem under et butterdejslåg til gæstemad
Find opskriften her...






Brunet jordskoksuppe med kylling
Skøn, velsmagende suppe - serveret med godt brød
Find opskriften her...


Gulerodssuppe med krydrede quesadillas
En god, krydret suppe med lækkert, sprødt tilbehør
Find opskriften her...












Asiatisk nuddelsuppe med blomkål og forårsløg
Skøn suppe med grønsager
Find opskriften her...








Rødbedesuppe med honning og krydderurter
Dejlig varm suppe, med en flot farve
Find opskriften her...





