Opskrifter

Skinkeculotte med pommes anna

Onsdag, 27. januar 2010af Redaktion
Skinkeculotte med pommes anna udgør en lækker middag uden for meget besvær

Ingredienser til skinke med pommes anna

(4 pers.)
20 min. + 30 min. samlet ovntid

1 skinkeculotte
Salt og peber
2 bagekartofler
40 g smør
1 hakket skalotteløg
Lidt hakket frisk timian

Tilbehør
Grøn salat

Fremgangsmåde til skinke med pommes anna

Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver (evt. på rivejern). Smelt smørret. Læg lag af kartoffel, smør, hakket løg og hakket timian i små, smurte ildfaste skåle eller i en stor skål. Stil i ovnen ved 190° i 20 min. Drys culotten med salt og peber og sæt den i ovnen ved 190° i 20 min. Tag så kartoflerne ud og skru op til 225° og giv stegen 10-15 min. mere. Skær stegen på tværs af muskelfibrene - det kræver, at man skifter skæreretning undervejs. Giv kartoflerne og salaten til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Mere med skinke...
Skinke og grønlangkål
Skinkerulle med peberfrugt og porrecreme