Glaseret skinke med klassisk grønlangkål
Grønlangkål er for mange en uovertruffen klassisker! Her får du derfor en helt klassisk opskrift på spisen, der går godt til glaseret skinke.
Af
Af: af Kristina Marckmann

Foto: wichmann+bendtsen Photography
Annonce
30 min
4 personer
Glaseret skinke
1 kg kogt, røget skinke
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. farin
1 spsk. rasp
½ pisket æggehvide
Grønlangkål
600 g grønkål
2 spsk. smør
3 spsk. mel
3 dl mælk
Salt og peber
Tilbehør
Kogte kartofler
Karotter
Fremgangsmåde
- Skær sværen af skinken og læg den i et ovnfast fad.
- Bland dijonsennep, farin og rasp og vend æggehviden i.
- Fordel sennepsblandingen over skinken og sæt den i ovnen ved 200° i 10 min., dæmp derefter varmen til 175° og giv den yderligere 15 min.
- Skyl grønkålsbladene og kog dem i letsaltet vand i 8 min., hæld vandet fra og hak den fint.
- Smelt smørret, rør melet i og tilsæt mælken under omrøring.
- Lad stuvningen koge et par min., tilsæt kålen, varm den igennem og smag til med salt og peber.
- Server med kogte kartofler og karotter.

Hovedretter
Kartoffelpizza med grønkål

Hovedretter
Gratin i miniformat med skinke og broccoli
Annonce








