(3 pers.)
Det skal du bruge til stegt ørred med savojkål og peberrodssauce:
2 spsk. smør
1½ spsk. hvedemel
4 dl mælk
2-3 spsk. fintrevet peberrod
Salt og peber
1-2 tsk. citronsaft
600 g savojkål
1 halv side ørred (400-500 g)
1 spsk. raps- eller olivenolie
Tilbehør:
Kogte kartofler
½ citron i både
Prøv også: Tortilla med røget ørred
Sådan laver du stegt ørred med savojkål og peberrodssauce
Smelt smørret i en kasserolle.
Pisk melet i, til det samler sig med smørret.
Spæd lidt ad gangen med mælken.
Lad saucen koge sagte i 5 min. under hyppig omrøring.
Tilsæt peberrod og smag til med salt, peber og citronsaft.
Skær kålen i grove stykker, f.eks. i trekanter, og kom dem i en gryde med lidt vand i bunden og en smule salt.
Lad kålen simre under låg, til den er mør.
Skær fisken i 3 stykker.
Steg disse i olie på en pande, til de er gyldenbrune på den ene side.
Vend fisken om, sluk for varmen og tag den af panden efter 1 min.
Krydr med salt og peber.
Servér fisken med savojkål, kartofler, peberrodssauce og citronbåde.
Prøv også: Dampet fisk med spinat og peberrodssovs