Opskrifter

Suppe: Cremet ostesuppe med tomatbrød

Onsdag, 28. oktober 2015af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Prøv en cremet og lækker suppe - denne ostesuppe er perfekt til kolde aftener.

Tid til suppe - Cremet ostesuppe

(4 pers.)

Det skal du bruge til cremet ostesuppe

1 flute
1 dl semidried tomater
1 fed hvidløg
3 sardiner
1 tsk. frisk timian
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
8 dl grønsagsbouillon
150 g flødeost
1 dl fløde
1 bdt. forårsløg
½ tsk. salt
Friskkværnet peber
Evt. hvidløgsspirer

Prøv også: Suppe med porrer

Sådan laver du cremet ostesuppe

Skær flutet i skiver og rist dem gyldne på en brødrister.
Blend tomater, oliven, hvidløg, sardiner og timian sammen med olien til en tyk pasta og smag til med salt og peber.
Smelt smørret i en tykbundet gryde, rør melet i og tilsæt bouillonen lidt efter lidt, mens der piskes.
Lad suppen koge godt igennem, tilsæt flødeost og fløde og rør det ud i suppen.
Snit forårsløgene i tynde skiver på skrå, vend dem i og varm suppen igennem.
Smag til med salt og peber, smør tomattapenaden på brødene og servér suppen toppet med hvidløgsspirer.

Prøv også: Suppe med østershatte og ostegifler dertil