(4 pers.)
Det skal du bruge til braiserede svinekæber med rødløg og ærter:
Prøv også: Svinekæber med bønner og urtespelt
800 g svinekæber
Salt og peber
2 spsk. smør
2 fed hvidløg
2 kviste timian
5 dl grønsagsbouillon
3 fennikler
3 rødløg
2 spsk. majsstivelse
1 dl fløde
300 g ærter
At braisere er at brune kød eller fjerkræ ved
høj varme og derefter tilsætte en mindre
mængde vin, bouillon eller anden væske og
færdigtilberede kødet ved en lavere varme.
Braisering er godt til kød med meget bindevæv
som eksempelvis bov, tykkam eller kæber
Sådan laver du braiserede svinekæber med rødløg og ærter
Krydr kæberne med salt og peber og brun dem i smørret.
Tilsæt hakket hvidløg, timian og bouillon og lad det småsimre under låg i 90 min.
Skær fennikel og løg i grove stykker, kom dem i gryden og lad det simre i yderligere 7-8 min.
Jævn sovsen med majsstivelse rørt ud i fløden og smag til med salt og peber.
Vend ærterne i, varm retten igennem og servér med et godt stykke brød.
Prøv også: Svinekød i kokos med peanuts