Opskrifter

Svinekoteletter med chilimos og dijoncreme

Lørdag, 11. april 2009af Redaktion
(4 pers.)4 tykke svinekoteletterSalt og peber1 spsk. olieDijoncreme 8 fed hvidløg 1 skalotteløg1 spsk. dijonsennep2 spsk. jomfruolivenolie2 spsk.

(4 pers.)

4 tykke svinekoteletter
Salt og peber
1 spsk. olie


Dijoncreme
8 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. jomfruolivenolie
2 spsk. hvidløgsflødeost
Hakket persille

TIP

Svinekoteletterne skal helst være mindst 1½ cm tykke. I supermarkedet har de både slagterkoteletter med ben og koteletter uden ben under betegnelsen entrecôtes. Svinekoteletter må meget gerne være rosa.


Chilimos
1 kg melede kartofler (f.eks estima)
1 dl kogevand
1½ dl mælk
1-2 røde chilipebre (spansk peber)
2 spsk. olivenolie
Salt og peberDijoncreme: Pil, hvidløg og skalotteløg, del dem et par gange og kog dem meget møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og mos løgene sammen med sennep og olie, brug stavblender. Rør løgblandingen med hvidløgsost og 1-2 spsk. hakket persille og smag til med salt og peber.

Chilimos: Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og gem 1 dl. Mos kartoflerne og rør dem med kogevand og mælk.
Flæk chilierne, fjern kernerne og skær dem i små tern. Svits dem kort på en pande i olien. Rør chili i mosen og smag til med salt og peber.
Dup koteletterne tørre med papir. Brun dem på en pande i olien 1 min. på hver side. Dæmp varmen og steg dem 2-3 min. på hver side. Drys med salt og peber.
Dijoncremen kan laves i forvejen og stilles koldt.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv også...
Græske lammekoteletter
Tomatkoteletter i ovn
Lammekoteletter med middelhavstilbehør