(4 pers.)
Prøv også: Svinemørbrad med chokoladecrust
Det skal du bruge til svinemørbrad med rabarber-chutney:
300 g rabarber
½ rødløg
120 g farin el. demerarasukker
2 dl rødvin
2 æbler
2 tsk. salt
2 enebær
1 stor svinemørbrad
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
600 g kartofler
3 spsk. pesto
Sådan laver du svinemørbrad med rabarber-chutney
Rens rabarberne og skær dem i ca. 2 cm lange stykker.
Pil rødløget og skær det i tynde både.
Udkern æblet og skær det i tern.
Bland rabarber, rødløg, sukker, rødvin, æbletern, salt og enebær i en gryde og varm langsomt op under låg.
Lad det småsimre i 25 min., til det er mørt og let karamelliseret.
Afkøl.
Gnid den afpudsede mørbrad med salt og peber og brun den i olivenolie ca. 2 min. på hver side.
Hæld 1 dl vand ved, læg låg på og skru ned.
Braisér videre i 20 min., til mørbraden er rosa.
Kog kartoflerne, vend dem med pestoen og servér dem til mørbraden med salat og rabarber-chutneyen.
Prøv også: Mørbrad au vin