Ingredienser til stegte æblesild:
(6 personer)
- 6 ferske, rensede sild (evt. fra frost)
- 2 æbler
- Frisk timian
- Salt og peber
- 2 spsk. sennep, evt. sød sennep
- Rugmel
- 2 løg
- Smør
- ½ dl æblejuice
- 1 rødløg
Tilbehør:
- Rugbrød og lidt hakket rødløg
Prøv også: Æblesild
Fremgangsmåde:
Dup sildene med køkkenrulle, og skær rygfinnerne fra. Skær æblerne i tynde skiver. Læg 3 halve skiver æble og lidt frisk timian i hver sild, og drys med salt og peber. Luk sildene, smør dem med sennep og vend dem i rugmel. Skær løgene i halve og derefter i tynde skiver. Rist løg og æbler i 1½ spsk. smør. Tilsæt æblejuice, og lad det koge ind til en grov kompot i 15-20 minutter.
Prøv også: Julens fiskesalater
Smag til med hakket timian, salt og peber. Steg sildene på panden i smør, ca. 4 minutter på hver side.
Servér dem på rugbrød med æble-løg-kompot, hakket rødløg og friske krydderurter, og dryp evt. stegesaucen over.
Prøv også: Senneps-æblesild