Medaljer og linser

Dej:400 g hvedemel100 g flormelis180 g smør2 ægCreme: 4 æg4 spsk. sukkerKorn af 1 vaniljestang4 dl sødmælk3 spsk. majsstivelsePynt:
Af
af Redaktion

Dej:
400 g hvedemel
100 g flormelis
180 g smør
2 æg

Creme:
4 æg
4 spsk. sukker
Korn af 1 vaniljestang
4 dl sødmælk
3 spsk. majsstivelse

Pynt:
Flormelis
Vand
Kakao


Saml dejen af mel, flormelis og smør, evt. på foodprocessor. Saml med æg og læg den koldt. Rul ud og stik halvdelen ud til medaljebunde. Den anden halvdel stikkes ud til linser, hvor man skal bruge bund og låg til at fore i små smurte linseforme. Pisk alle ingredienserne sammen i en gryde til cremen og bring langsomt i kog under omrøring. Kog i 2 min. og kom creme i linseformene, hvor der lægges låg på. Gem ca. halvdelen og bag så de lukkede linser og de udstukne medaljer. De skal bage ved 190° i ca. 12 min. til medaljerne og 20 min. til linserne. Medaljerne afkøles og får glasur på halvdelen. Læg en klat creme mellem to kager og server til kaffen.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.