Limekage

Denne smukke limekage vil helt sikkert både imponerer øjne og smagsløg! Og hvorfor ikke starte det nye år, med en drøm af en kage?
Af
af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger
Lys Limekage pyntet med chokolade og blomster
(6 pers.)

Det skal du bruge til limekage:

100 g marcipan 100 g sukker 100 g smør 1 usprøjtet lime 2 æg 50 g hvedemel Ganache: 200 g hvid chokolade ½ dl piskefløde ½ dl limesaft Pynt: 20 g nougat Limeskal Ananaskirsebær Skovsyrer Guldstøv Prøv også: Limekage med chokolade og glasur

Sådan laver du limekage

Hak marcipan, sukker, smør og skallen fra limefrugten sammen i en foodprocessor, pisk æggene i et ad gangen og vend melet i. Kom dejen i en smurt springform på 16 cm, bag kagen i 30 min. ved 175° og lad den køle helt af. Smelt chokoladen over vandbad, varm fløden til lige under kogepunktet og rør den i chokoladen lidt efter lidt. Rør limesaften i og blend ganachen, til den er blank og glat. Fordel ganachen over den afkølede kagebund og stil den på køl i mindst 4 timer. Smelt nougaten og dekorér kagen med nougat, limeskal, ananaskirsebær, skovsyrer og guldstøv. Prøv også: Citron-marengstærte

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.