Speltkiks med rosmarin

En lidt grovere kiks med speltmel og havregryn som er knap så syndig som mange andre kiks, men så kan du jo hapse en ekstra til kaffen. Her får du opskriften på speltkiks med rosmarin og rosenpeber.
Af
af Kristina Marckmann. Foto: Søren Lamberth. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
speltkiks med rosmarin
(20 stk.)

Ingredienser til speltkiks med rosmarin:

125 g smør 175 g speltmel 125 g havregryn 1 tsk. sukker ½ tsk. bagepulver 1⁄4 tsk. salt 1 æg 2 kviste rosmarin 1 spsk. rosenpeber 1 spsk. flagesalt Prøv også: Speltkiks med mandler

Fremgangsmåde

Hak smørret ud i melet og tilsæt havregryn, sukker, bagepulver og salt. Saml dejen med ægget, rul den til en 5 cm tyk pølse og læg den på køl. Hak rosmarin, rosenpeber og salt til en fin krydderiblanding og rul dejpølsen heri. Skær pølsen i 3 mm tykke skiver og læg disse på en plade beklædt med papir. Bag dem ved 180° i 15 min., til de er let gyldne, og lad dem afkøle. Servér kiksene som tilbehør til et lækkert ostebord. Prøv også: Hjemmelavet myslibar med abrikos

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.