Svampet sandkage med knasende nøddetopping

Sandkage er en god og klassisk kage, men med nødder og pistaciemasse på får den lige lidt ekstra smag. Velbekomme!
Af
Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.
Svampet sandkage med knasende nøddetopping
1 t og 10 min
12 personer
Sandkage med nøddetopping
150 g blødt smør
150 g sukker
70 g marcipan
½ vaniljestang
4 æg
140 g mel
1 tsk. bagepulver
50 g pistaciemasse
50 g nødder

Fremgangsmåde

  1. Rør smør, sukker, revet marcipan og vaniljekorn godt sammen og pisk æggene i et ad gangen.
  2. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen.
  3. Kom dejen i en sandkageform beklædt med bagepapir og fordel pistaciemassen i klatter over dejen.
  4. Hak nødderne, drys dem over kagen og bag den midt i ovnen ved 160° varmluft i 55 min.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.