Mangomousse med græsk yoghurt og lime

Frisk, let og sommerlig – mangomousse med græsk yoghurt og lime er en cremet dessert med perfekt balance mellem sødme og syrlighed.
Af
Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Mangomousse med græsk yoghurt og lime
2 t og 30 min
6 personer
Mangomousse med græsk yoghurt og lime:
3 blade husblas
2 modne mangoer
½ vaniljestang
100 g sukker
6 æggeblommer
150 g græsk yoghurt 2 %
2 limefrugter
1½ dl piskefløde
20 g ristede kokosflager

Fremgangsmåde:

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
  2. Skær skrællen af mangoerne, og skær dem i tern.
  3. Læg lidt mangotern til side til pynt, og blend resten til en fin puré.
  4. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv.
  5. Pisk vaniljekorn, sukker og æggeblommer luftigt i en skål med en elpisker.
  6. Pisk yoghurt og mangopuré i.
  7. Skyl limefrugten, riv skallen, og pres saften.
  8. Bring limesaft i kog i en gryde, og tag gryden af varmen.
  9. Vrid husblas fri for vand, og opløs den i den varme limesaft.
  10. Vend limesaften i mangoblandingen.
  11. Pisk fløden til skum i en skål, og bland 2/3 af den sammen med mangoblandingen.
  12. Fordel moussen i portionsglas, og sæt dem på køl i 2-3 timer, til de har sat sig.

Servering:

  1. Pynt med resten af flødeskummet, mangotern, limeskal og kokosflager.

Sund dessert i glas

Desserterne er både søde og farverige, og så indeholder de sunde ingredienser.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.