Citrusdessert med fromage, sorbet og karamelknas

Denne lækre dessert består af en skøn og blød fromage, en sorbet på appelsin og citron og lækkert karamelknas. Den perfekte fødselsdags- eller nytårsdessert.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Citrusdessert med fromage, sorbet og karamelknas
1 t og 30 min
6 personer
Fromage
3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
50 g sukker
Saften af 1½ citron
Revet skal af ½ usprøjtet citron
1 dl piskefløde
1 æggehvide (evt. pasteuriseret)
1½ blad husblas
Sorbet
1 dl vand
120 g sukker
Saften af 4 appelsiner
1 æggehvide (evt. pasteuriseret)
Knas
100 g grofthakkede mandler
100 g sukker
Sprøde tuile
50 g usaltet smør
½ dl æggehvide
50 g flormelis
50 g hvedemel
Pynt
Revet, fast, bornholmsk lakrids

Fremgangsmåde

  1. Fromage Pisk æggeblommer luftige med sukker.
  2. Rør citronskal i.
  3. Udblød husblas i koldt vand i 5 min. og smelt det over vandbad.
  4. Fortynd med citronsaft og rør grundigt ud i æggesnapsen.
  5. Lad den lige sætte sig i 5 min., mens hvider og fløde piskes stift hver for sig.
  6. Vendes i og fyldes i små forme og stivner i køleskabet.
  7. Knas Sukker smeltes på pande, og mandler kommes i. Knuses til hård nougat.
  8. Sorbet Vand og sukker smeltes sammen og appelsinsaft kommes i.
  9. Røres på ismaskine til halvfrossen eller stilles i fryseren med et par ganges omrøring, og så kommes en letpisket æggehvide i. Fryses.
  10. Tuiles Smelt smørret i en gryde og pisk glat med resten af ingredienserne.
  11. Tag et stykke pap, skær et trekantet hul og brug det til form, hvor du smører dejen ud på bagepapir til trekantede kager.
  12. Bages ved 170° i 10 min. til gyldne og tages ud og op af formen. Kan rulles varme om kagerulle og derved danne buer.
  13. Anrettes med fromage, skefulde af sorbet, tuilles og revet, fast lakrids over.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.