Klassisk koldskål med hjemmelavede kammerjunkere

Her får du opskriften på en nem og god dessert - perfekt til lune sommeraftener. Denne koldskål er super frisk og lækker, og så er den med hjemmelavede kammerjunker.
Af
af Kristina Miechels
Klassisk koldskål med hjemmelavede kammerjunkere
35 min
4 personer
Kammerjunkere
40 g smør
50 g sukker
1 æg
160 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. kardemomme
Klassisk koldskål
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
1 stang vanilje
2 dl ymer
8 dl kærnemælk
Citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Rør smør og sukker sammen og pisk ægget i.
  2. Tilsæt mel, bagepulver og kardemomme og ælt dejen sammen.
  3. Rul dejen til 2 cm store boller og bag dem 220° i 10 min.
  4. Halver de bagte boller, rist dem ved 190° i 8-10 min. og lad dem afkøle på en rist.
  5. Pisk æggeblommerne skummende med sukkeret.
  6. Halver vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem i æggesnapsen.
  7. Tilsæt ymer og kærnemælk, pisk koldskålen sammen og smag til med citronsaft.
  8. Servér koldskålen sammen med kammerjunkere og eventuelt jordbær.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.