En dejlig hilsen fra svundne tider

Lørdag, 21. december 2013
af Redaktion
Med denne uges Familie Journal får du en flot kalender for 2014, der er fyldt med billeder af vores gamle forsider. Du får også en strikkeopskrift på de fineste, lune futter og en yndig kjole til den mindste. Mangler du inspiration til nytårsmenuen, så finder du også masser af spændende opskrifter, og så får du naturligvis masser af gode og rørende artikler.

Af chefredaktør Anette Kokholm

I denne uge har vi en julegave med bladet. Vi har været i kælderen og finde nogle af de sødeste forsider fra gamle dage, og dem har vi lavet en kalender ud af.

SE OGSÅ: Alle Familie Journals konkurrencer og deltag her >>

Jeg har det med billeder, ligesom jeg også har det med lyd. Spil en sang med Abba, og jeg er straks tilbage i stuen i mit barndomshjem, hvor min mor, min søster og jeg skrålede med på sangene, mens vi gjorde rent.

Og vis mig et billede fra gamle dage, og jeg kan næsten dufte den sammenhæng, jeg var i, da jeg så det første gang.

Mors barndom

Et af billederne i kalenderen minder mig om den bogserie, min mor havde gemt fra sin egen barndom. Bøgerne handlede om pigen Lykke, der boede alene med sin far i en lille lejlighed i København. De var så fattige, at hun ikke kunne komme på sommerferie, men skæbnen ville alligevel, at hun endte på ferie på en stor gård, hvor hun fik en sød veninde og en masse dejlige oplevelser.

Lykkebøgerne var illustreret med et portræt af yndige Lykke med 40'er frisure og stort smil.

Som lille pige var bøgerne et unikt kig ind i en barndom, der på mange måder mindede om min mors. Jeg husker, at siderne var tykkere end de bøger, jeg selv læste, og de duftede af støv og loft, hvor de havde været, indtil jeg var klar til at læse dem.

Jeg håber, kalenderen vil vække mange glade minder i 2014!

Venlig hilsen

Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her

Ris og ros til Anette: redaktionen@familiejournal.dk.

Tilmeld dig Familie Journals nyhedsbrev her
Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal, "Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"