Jul uden sul

Mandag, 2. november 2009
af Redaktion
Det er svært at undgå udvidelser i julen, men du kan få hjælp i tillægget Slank i denne uge
Foto: Jette M. Vesterager
Foto: Jette M. Vesterager

For nogle år siden så jeg et tv-program, hvor man anbefalede at skylle det hakkede kød fri for fedt, og hvor man i samme åndedrag lavede risalamande med fromage frais i stedet for flødeskum.
Hele Danmark kom i oprør over det med kødet, men jeg blev nu mere forarget over risalamanden. For den er da hellig!

Svært at undgå udvidelser
En klog person har sagt, at det ikke er det, man spiser mellem jul og nytår, man tager på af. Det er det, man spiser mellem nytår og jul...
Og det er selvfølgelig rigtig nok, men julen er nu heftig, når det drejer sig om mad. Og det er altså svært at lade være med at blive større, hvis man elsker klejner, brunkager, pebernødder, gløgg, marcipan, æbleskiver og den slags. For nu bare at nævne nogle få eksempler.

En lettere jul
I denne uge har vi i Journal Slank nogle dejlige opskrifter til en lidt lettere jul. Men der er jo ingen, der siger, at man udelukkende skal leve efter dem.
Risalamanden har jeg i hvert fald tænkt mig at spise uanset hvad - også til morgenmad julemorgen, sådan som jeg har gjort siden min barndom.
Velbekomme!


Mere slankemad fra De Danske Vægtkonsulenter