Slik og guf

Mandag, 27. april 2009
af Redaktion
I denne uge er der vist flere dage end fredag, der bliver slikdag...

Noget af det første, mine børn lærte i køkkenet, var at bage. På en eller anden måde glider madlavning som disciplin lettere ned, når resultatet er noget, der virkelig frister.
I dag kan min store søn godt finde på at overraske os andre med en hjemmebagt chokoladekage, og er det jul, samles hele flokken om farmors gamle kødhakkemaskine, når vi laver vanillekranse.
I denne uge har vi et tillæg til bladet, hvor alle opskrifterne er for slikmunde. Slik og børn hører ofte sammen, og jeg har gennem mit liv som mor virkelig haft mange diskussioner med både børnene, med deres omgivelser og med mig selv om, hvorvidt de spiste for meget slik.
Børnene syntes - ikke overraskende - at de spiste alt for lidt slik. Deres bedsteforældre fodrede løs på dem, når de fik chancen, og jeg selv har holdt benhårdt på, at slik fik vi om fredagen, og så var det slut.

Anette Kokholm

Men i denne uge vil jeg gøre en undtagelse, for opskrifterne i vores tillæg kan også bruges til hyggeligt samvær i køkkenet, og det glæder jeg mig til. Man snakker så godt, når man går og laver mad. Hvis man altså kan sige noget og ikke propper munden fuld af søde smagsprøver...
Velbekomme!

Til slikmunde...
Billige kokosmuffins
Bananis
Saltmandler
Honningristede solsikkefrø og græskarkerner