Ugens blad: Har du også ondt i ryggen?

Mandag, 15. juni 2015
af redaktionen
Med dit Familie Journal i denne uge får du masser af gode råd og tips til en ryg uden smerter

I denne uges Familie Journal kan du læse om Kate, der blev mor som 16-årig og i mange år levede i et ægteskab med vold og ydmygelse. Alligevel kan hun altid finde plads til at hjælpe andre. Hun satte f.eks. sit liv på standby i fem år for at passe og pleje sin gamle mor.

Læs også om Sofie, hvis lillebror døde af kræft som 13-årig. Sorgen sendte hende ned i et dybt hul, men med støtte fra Børn, Unge & Sorg, kunne Sofie igen se lysere på livet. Nu samler hun penge ind til at hjælpe og give håb til andre, som har mistet.

Ugens tillæg: Ondt i ryggen

Rygsmerter er nærmest det, vi kalder en folkesygdom.

I dette tillæg får du gode tip til, hvordan du kan lindre, når ryggen smerter.

Chefredaktøren fortæller...

Hvornår er noget en folkesygdom? Er det, når mange nok fejler det? Eller når mange nok klager over det?

Hvis man skal lægge vægten på det sidste, så er ondt i ryggen uden tvivl en af de største skavanker og i sidste ende folkesygdomme, vi har herhjemme.

Selv tror jeg, jeg skal helt ned omkring mine børns alder, for ikke at have lagt øre til en eller anden form for øm ryg. Og her taler vi om alt fra den dårlige lænd til operationskrævende lidelser.

Vi sidder for meget ned, vi krydser benene for meget, når vi sidder, vi bevæger os ikke nok, og frem for alt styrker vi vores ryg for lidt med øvelser og træning.

Tørt konstateret, men ikke af mig, men derimod af en læge, som jeg var til fest med for nylig. Han havde også ondt i ryggen, men det var, fordi han havde lavet en forkert bevægelse. Et hold i ryggen altså.

I vores tillæg i denne uge kan der hentes gode råd og vejledning til, hvordan ryggen kan få det bedre. Jeg håber på, at vi dermed kan være med til at hjælpe mange mennesker og give bare en lille lindring dér, hvor der måtte være behov.

For folkesygdom eller ej, hvis man har ondt et sted, er livet sværere at leve, end hvis man ikke har. Det lyder måske banalt, men er ikke desto mindre sandt.

God læselyst og mange hilsner

Venlig hilsen


Ris og ros til bladet: redaktionen@familiejournal.dk.

Vil du have fingrene i Familie Journal med det samme?

Du kan downloade og læse Familie Journal på din Ipad.
Det er helt enkelt at komme i gang:

1. Du går ind på AppStore på din Ipad.
2. Du skriver Familie Journal i søgefeltet i højre hjørne.
3. Du trykker på søgeknappen på dit tastatur.
4. Du installerer dit ugeblad.

Download Familie Journal på AppStore her >>

God fornøjelse!


Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal, "Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"

Vil du af med de overflødige kilo? På slankeklubben.dk har vi samlet guides, kostplaner og opskrifter til nogle af tidens populæreste kure.