Sundere og fedtfattig æblekage med belle de Boskoop æbler

Her får du opskriften på en mere fedtfattig og sund æblekage med knasende rugflager og belle de Boskoop æbler.
Af: af Redaktionen
Foto: Familie Journals Slankeklub
Foto: Familie Journals Slankeklub
Annonce

4 portioner

1 kg belle de Boskoop æbler
1 dl vand
35 g stevia sukker
1 stk. vanillestang

Knas
3 dl rugflager
2 spsk. rørsukker

Pynt
1 dl creme Fine 19% til piskning
Tørrede goji bær

Fremgangsmåde

  1. Skræl æblerne og skær kernehusene ud.
  2. Skær æblerne i stykker og kom dem i en gryde med vand og stevia sukker.
  3. Skær vaniljestangen igennem, skrab marven ud og kom den i gryden sammen med skallen. Bring langsomt gryden i kog og lad det herefter simre i et par minutter.
  4. Rør grøden sammen og hæld den i en skål så den kan køle helt af i køleskabet.
  5. Kom rugflager og sukker på en pande, rist det til det er gyldent og lad det køle af.
  6. Pisk creme fine til skum.
  7. Læg æblegrøden lagvist i en skål sammen med rugflagerne og kom skummet på toppen. Pynt evt. med goji bær.

Næringsindhold

Energiinformation pr. portion

194 Kcal/812 kJ
Fedt: 5 g
Kulhydrater: 31 g
Protein: 2 g
Kostfibre: 5 r

 
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.