Æblemuffins med streusel

Streusel er et sprødt lag af karamel og nødder som passer perfekt til muffins. Få opskriften her.
Af
af All Over Press
Æblemuffins med sprød streusel
35 min
9 stk

Ingredienser til æblemuffins

(12 stk.)

240 g hvedemel
85 g sukker
1 nip salt
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kardemomme
50 g smør
1 dl kvark eller Skyr
2½ dl yoghurt
2 æbler

Streusel (pynt)
2 spsk. dansk perlesukker
2 spsk. mandelflager eller hakkede valnødder
½-1 tsk. kanel

Fremgangsmåde til æblemuffins

Bland hvedemel, sukker, salt, bagepulver og kardemomme. Smuldr smørret i melet, kom kvark og yoghurt i og rør til en løs dej. Fordel dejen i muffinsformene. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i både. Stik æblebådene ned i dejen og drys med kanel, perlesukker og mandelflager. Bag kagerne midt i ovnen ved 225º i ca. 20 min. Den høje temperatur er nødvendig for at toplaget bliver sprødt. Streusel kan også røres med smør.

Vi elsker muffins!

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.