Bagte figner med mascarponecreme

Prøv en lækker dessert med figner og masser af smag
Af
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger

Opskrift på bagte figner med mascarponecreme

(4 pers.)

8 figner
100 g rørsukker
1 usprøjtet lime
½ dl cognac
150 g mascarpone
2 spsk. fløde
1 vaniljestang
1 spsk. flormelis
1 spsk. finthakket mynte

Fremgangsmåden til desserten

Halvér fignerne og læg dem med skærefladen opad i et ovnfast fad. Skær den grønne skal af limen med en kartoffelskræller og pres saften ud. Drys fignerne med sukkeret, bland limesaften med cognac og hæld det over. Læg limeskallen ved og bag fignerne ved 180° i 40 min.

Rør mascarponen med fløde, vaniljekorn, flormelis og mynte. Servér fignerne lune med den kolde mascarponecreme.

Bag lækre chokoladekager

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.