Opskrifter

Brownie med nougat og hasselnødder

Fredag, 22. december 2023Af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Peter Kam.
Julen er mavernes fest – ikke mindst når det kommer til søde sager. Fyld kagen med julens bedste smage, og sæt ren nydelse på kaffebordet.
45 min
15 personer
Brownie med nougat og hasselnødder:
200 g mørk chokolade 60 %
200 g smør
3 æg
200 g sukker
60 g brun farin
125 g hvedemel
¼ tsk. salt
100 g blød nougat
100 g hasselnøddekerner
1 bageform,18 x 28 cm

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Beklæd formen med bagepapir.
  3. Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør sammen.
  4. Pisk æg, sukker og farin sammen med en elpisker, til sukkeret er opløst. Rør det smeltede chokoladesmør i æggemassen. Rør mel og salt i dejen, til den er ensartet.
  5. Skær nougat i tern.
  6. Rist nødderne let på en tør pande, gnid hinderne af i et rent viskestykke, og hak nødderne groft.
  7. Vend nougat og nødderi dejen.
  8. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovn­en i 22-25 minutter, til den er fast, men stadig blød i midt­en.
  9. Afkøl kagen i formen, og sæt den på køl til næste dag.

Tip: Vil du gøre brownien ekstra festlig, kan du toppe den med chokoladesauce og hakkede valnødder.