Butterdejstærte med blommer

Stenfrugtens søde, friske og let syrlige smag gør sig godt i både det søde og det salte køkken. Her får du opskriften på en velsmagende butterdejstærte med blommer.
Af
Af Linn Grubbström. Foto: Peter Kam.
Blommetærte
25 min
8 personer
Butterdejstærte med blommer:
1 ark fersk butterdej fra køl
20 g marcipan
100 g mascarpone
8 blommer
1 cm frisk ingefær
3 spsk. honning
3 spsk. sesamfrø
2 spsk. flormelis

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skær butterdejen i 8 rektangler, og fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Riv marcipan groft, rør den sammen med mascarpone i en skål, og smør det på butterdejen.
  4. Skær blommerne i tynde skiver, og fordel dem på butterdejen.
  5. Riv ingefær fint. Varm ingefær og honning i en lille gryde i 2 minutter, så honningen smelter.
  6. Pensl både blommerne og kanterne af ­butterdejen med honningen.
  7. Drys kanterne af butterdejen med sesam.
  8. Bag butterdejs­tærterne i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de er gyldne.
  9. Sigt flormelis over dem lige inden servering, og servér dem f.eks. sammen med cremefraiche eller vaniljeis.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.