Sød crème brûlée med nemme marinerede jordbær
Her får du opskriften på en skøn og festlig dessert - crème brûlée med marinerede jordbær. Den søde crème brûlée spiller godt sammen med de friske jordbær.
Af
af Kristina Marckmann

2 t og 30 min
4 personer
Crème brûlée
2½ dl piskefløde
1 dl mælk
½ vaniljestang
4 pasteuriserede æggeblommer
65 g sukker
Marinerede jordbær
1 dl vand
175 g rørsukker
1 dl brun rom
200 g jordbær
1 spsk. sukker
Fremgangsmåde
- Varm fløde og mælk op til kogepunktet og flæk vaniljestangen.
- Tilsæt vaniljestangen og lad det koge i 5 min. under omrøring.
- Pisk æggeblommerne med sukkeret og hæld den kogende flødeblanding i, mens der piskes godt.
- Hæld cremen i 4 ovnfaste portionsskåle og stil dem i en bradepande med 1½ cm varmt vand.
- Stil bradepanden i ovnen ved 175° i 45 min., til cremen har sat sig, og lad den køle helt af i køleskabet.
- Kog vand og rørsukker sammen til en sukkerlage, tag den af varmen og tilsæt rommen.
- Skær jordbærrene i skiver, hæld lagen over og lad det trække i et par timer.
- Drys portionsskålene med sukker og brænd det med en gasbrænder eller under grillen, til sukkeret karamelliserer.
- Servér din crème brûlée sammen med de kolde, marinerede jordbær.