Ferskner med vaniljeis
(2 pers.)
2 modne ferskner
3 dl vaniljeis
1 bæger pasteuriseret æggehvide (1½ hvide)
40 g sukker
50 g hindbær
2 spsk. sukker
50 g mandler
3 spsk. sukker
Skold og flå fersknerne. Tag lidt hindbær fra til pynt. Mos de øvrige hindbær med 2 spsk. sukker og kør mosen gennem en sigte. Pisk æggehviderne til skum. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, så æggehviden bliver meget sej. Pisk lidt af hindbærmosen i, så skummet bliver lyserødt. Rist de grofthakkede mandler i 3 spsk. sukker, til sukkeret har karamelliseret mandlerne. Anret de flåede ferskner på to tallerkener med kugler af vaniljeis, hindbærguf og resten af hindbærmosen og drys med hindbær og mandler.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Find flere opskrifter her...
Hindbær semifreddo
Chokoladecreme med mynte
Islagkage med chokolade, pistacie og jordbærsorbet
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)