Opskrifter

Gulerodsscones med hasselnøddeflager‌

Fredag, 9. maj 2025Af Linn Grubbstöm Foto: Stine Christiansen
Lækre, saftige gulerodsscones med sprøde hasselnøddeflager – perfekte til brunch eller en hyggelig kaffepause.
30 min
8 stk
Gulerodsscones med hasselnøddeflager‌:
120 g hvedemel
120 g ølandshvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
50 g smør
150 g gulerødder
2 dl yoghurt naturel 1½ %
1 æg til pensling
2 spsk. hasselnøddeflager

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 225°.
  2. Bland begge slags mel, bagepulver og salt i en skål.
  3. Smuldr smørret i skålen med fingrene, så det bliver fordelt.
  4. Skræl gulerødderne, og riv dem groft på et rivejern.
  5. Hæld gulerødder og yoghurt i dejen, og ælt den sammen med en grydeske.
  6. Læg dejen på et meldrysset bord, og pres den til en flad cirkel, ca. 2 cm tyk.
  7. Stik runde scones ud med en udstikkerform eller et glas.
  8. Placér de runde scones på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Pisk ægget sammen, og pensl sconesene.
  10. Drys hasselnøddeflager på toppen.
  11. Bag sconesene i ovnen i ca. 10 minutter.