Opskrifter
Gulerodsscones med hasselnøddeflager
Fredag, 9. maj 2025Af Linn Grubbstöm Foto: Stine Christiansen
Lækre, saftige gulerodsscones med sprøde hasselnøddeflager – perfekte til brunch eller en hyggelig kaffepause.

30 min
8 stk
Gulerodsscones med hasselnøddeflager:
120 g hvedemel
120 g ølandshvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
50 g smør
150 g gulerødder
2 dl yoghurt naturel 1½ %
1 æg til pensling
2 spsk. hasselnøddeflager
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 225°.
- Bland begge slags mel, bagepulver og salt i en skål.
- Smuldr smørret i skålen med fingrene, så det bliver fordelt.
- Skræl gulerødderne, og riv dem groft på et rivejern.
- Hæld gulerødder og yoghurt i dejen, og ælt den sammen med en grydeske.
- Læg dejen på et meldrysset bord, og pres den til en flad cirkel, ca. 2 cm tyk.
- Stik runde scones ud med en udstikkerform eller et glas.
- Placér de runde scones på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pisk ægget sammen, og pensl sconesene.
- Drys hasselnøddeflager på toppen.
- Bag sconesene i ovnen i ca. 10 minutter.