Fødselsdag: Lagkage med valnødder

Idag fylder Familie Journal 139 år, og det fejrer vi med boller og lagkage. Her får du opskriften på en skøn lagkage med valnødder.
Af
Af: af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger
Lagkage til fødselsdag
Annonce

(12 pers.)

Det skal du bruge til lagkage med valnødder

Lagkagebunde:
3 æg
175 g sukker
½ vaniljestang
120 g hvedemel
30 g kartoffelmel
½ tsk. bagepulver
Fyld:
½ l piskefløde
100 g valnødder
100 g sukker
100 g nougat
1 dl stærk kaffe
Pynt:
300 g flormelis
2 spsk. stærk kaffe
50 g valnødder
¼ l piskefløde

Prøv også: Boller med kardemomme - perfekt til fødsesldag

Det skal du bruge til lagkage med valnødder

Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en lys og luftig masse.
Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver ned i æggemassen.
Fold det rundt og kom dejen i 3 smurte springforme/lagkageforme med bagepapir i bunden.
Bag bundene ved 180º i 8 min.
Pisk fløden til skum.
Smeltet sukkeret og rist nødderne i det, til de er helt lysebrune.
Kom sukker-nøddemassen på bagepapir og afkøl. Hak det groft. Riv nougaten groft. Vend nødder og nougat i flødeskummen.
Stænk to af lagkagebundene med kaffe. Læg kagen sammen med cremen imellem. Læg den ikke-stænkede bund øverst.
Rør flormelissen med kaffe og smør glasuren på kagen. Pynt med valnødder. Pisk fløden til skum og pynt kagen.

Prøv også: På jagt efter en anden lagkage? Her får du 17 opskrifter på lagkage

(link fjernet)

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.