Hindbærfyldte chokolader

Her får du opskriften på fyldte chokolader som du kan lave til jul. Julen handler jo om kærlighed, så hvorfor ikke lave små hjerter af chokolade...
Af
Af: af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger
Chokolader formet som hjerter med hindbærfyld
Hjemmelavede julegodter
Annonce

Det skal du bruge til chokolader med hindbærfyld:

(25 stk.)

200 g mørk chokolade
75 g frosne hindbær
20 g sirup
½ stang vanilje
80 g hvid chokolade
20 g smør
½ spsk. mørk rom
1 tsk. frysetørret hindbær

Prøv også: Støbte chokolader med romtrøffel

Sådan laver du chokolader med hindbærfyld

Hak chokoladen, smelt forsigtigt halvdelen over vandbad, tag chokoladen af varmen og rør resten i.

Hæld den tempererede chokolade i små hjerte-chokoladeforme.

Bank på formen, så der ikke danner sig lufthuller, og lad dem stå i 5 min.

Vend chokoladeformen på hovedet og lad det overskydende chokolade løbe ned i skålen med smeltet chokolade.

Skrab formens overflade ren og stil formen i køleskabet.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kog langsomt hindbær, sirup, vaniljekorn og -stang op.

Hak den hvide chokolade, sigt den varme hindbærmasse og hæld den over chokoladen.

Rør, til chokoladen er smeltet, tilsæt smørret i små stykker, rør godt og smag til med rom.

Kom hindbærfyld i chokoladeformene, så der er ca. 2 mm til kanten, og hæld chokolade over, så formen er fyldt.

Sæt formen tilbage i køleskabet til chokoladen har sat sig og servér chokoladerne drysset med frysetørret hindbær.

Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer her!

Lav konfekt og knas til jul

Lav konfekt og knas til jul
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.