Opskrifter

Kold jordbærsuppe med mandelmakroner

Fredag, 4. juli 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Et sødt og køligt indslag på en varm sommerdag

Opskrift på kold jordbærsuppe

750 g jordbær
½ usprøjtet appelsin
½ usprøjtet citron
1½ dl vand
125 g sukker

Pynt
Mynte
Jordbær

Fremgangsmåde til jordbærsuppe

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Skyl og nip jordbærrene. Skræl appelsin- og citronskallen tyndt med kartoffelskræller. Kog en lage af sukker, vand, appelsin- og citronskal og køl den af. Tag 8 flotte jordbær fra til pynt. Hæld resten af jordbærrene i en blender og kør dem til puré sammen med sukkerlagen. Smag til med appelsin- og citronsaft. Sæt suppen nogle timer i køleskab.
Servér suppen i glas med jordbær og mynte.


Opskrift på mandelmakroner

(Ca. 35 stk.)

250 g mandler
225 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
3 spsk. abrikosmarmelade
ca. ½ dl æggehvider

Fremgangsmåde til mandelmakroner

Mal eller hak mandlerne meget fint. De skal ikke smuttes. Bland mandler, flormelis, vaniljesukker, abrikosmarmelade og æggehvide i en skål. Rør det sammen. Der skal måske lidt mere æggehvide i, men dejen må ikke blive for lind, så flyder kagerne for meget ud under bagningen. Sæt dejen på en plade som klatter med en teske og sæt dem i ovnen ved 160° på midterste ovnrille. Makronerne kan enten bages let gyldne i omkring 15 min., så er de dejligt seje i midten. Eller man kan give dem et par min. mere, så bliver de mørkere og sprødere.




Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.