Klassisk koldskål med hjemmelavede kammerjunkere

Her får du opskriften på en nem og god dessert - perfekt til lune sommeraftener. Denne koldskål er super frisk og lækker, og så er den med hjemmelavede kammerjunker.
Af
af Kristina Miechels
Klassisk koldskål med hjemmelavede kammerjunkere

Klassisk koldskål med hjemmelavede kammerjunkere

Annonce
35 min
4 personer
Kammerjunkere
40 g smør
50 g sukker
1 æg
160 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. kardemomme
Klassisk koldskål
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
1 stang vanilje
2 dl ymer
8 dl kærnemælk
Citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Rør smør og sukker sammen og pisk ægget i.
  2. Tilsæt mel, bagepulver og kardemomme og ælt dejen sammen.
  3. Rul dejen til 2 cm store boller og bag dem 220° i 10 min.
  4. Halver de bagte boller, rist dem ved 190° i 8-10 min. og lad dem afkøle på en rist.
  5. Pisk æggeblommerne skummende med sukkeret.
  6. Halver vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem i æggesnapsen.
  7. Tilsæt ymer og kærnemælk, pisk koldskålen sammen og smag til med citronsaft.
  8. Servér koldskålen sammen med kammerjunkere og eventuelt jordbær.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.