Opskrifter
Klassisk koldskål med hjemmelavede kammerjunkere
Torsdag, 23. juli 2009Opdateret 29. aprilaf Kristina Miechels
Her får du opskriften på en nem og god dessert - perfekt til lune sommeraftener. Denne koldskål er super frisk og lækker, og så er den med hjemmelavede kammerjunker.

35 min
4 personer
Kammerjunkere
40 g smør
50 g sukker
1 æg
160 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. kardemomme
Klassisk koldskål
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
1 stang vanilje
2 dl ymer
8 dl kærnemælk
Citronsaft
Fremgangsmåde
- Rør smør og sukker sammen og pisk ægget i.
- Tilsæt mel, bagepulver og kardemomme og ælt dejen sammen.
- Rul dejen til 2 cm store boller og bag dem 220° i 10 min.
- Halver de bagte boller, rist dem ved 190° i 8-10 min. og lad dem afkøle på en rist.
- Pisk æggeblommerne skummende med sukkeret.
- Halver vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem i æggesnapsen.
- Tilsæt ymer og kærnemælk, pisk koldskålen sammen og smag til med citronsaft.
- Servér koldskålen sammen med kammerjunkere og eventuelt jordbær.

Dessert & Kage
Hjemmelavede ispinde: Jordbærsmoothie-is

Dessert & Kage
Cremet koldskål på kærnemælk og skyr med brombær