Krydret græskarkage

Lækker græskarkage med masser af krydderier og med chokolade og græskarkerner på toppen.
Af
Aller Media
Græskarkage bagt i bradepande med masser af krydderier og toppet med chokolade og græskarkerner

Ingredienser til krydret græskarkage

(Ca. 8 stk.)

200 g græskarkød
2 æg
170 g sukker
120 g hvedemel
2 tsk. bagepulver

½ spsk. kanel
1 spsk. kardemomme
½ spsk. ingefær
1 nip salt
¾ dl olivenolie

Topping:
Mørk chokolade 
el. Nutella
Græskarkerner

Alternativ til krydret græskarkage: Gulerodskage med abrikoser og rosiner

Fremgangsmåde til krydret græskar

Tænd ovnen på 150°, gerne varmluft. Skræl græskarret, riv kødet godt og klem vandet ud. Bland alle ingredienserne i en stor skål og rør dem til en jævn dej. Kom dejen i en bradepande på ca. 10 x 30 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i 40-45 min.

Smelt chokoladen og fordel den eller Nutellaen på kagen, mens denne stadig er varm. Drys med hakkede græskarkerner. Lad kagen afkøle helt og skær den ud. Uden topping kan kagen holde sig i 4-5 dage ved stuetemperatur og med topping ca. 1 uge i køleskab. Kagen kan fryses.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.