Opskrifter
Lækker cheesecake med kammerjunker og smag af koldskål
Tirsdag, 26. juli 2016Opdateret 29. aprilaf Christine Bille NielsenFoto: Carina Krüger
Der er nu ikke noget som smagen af sommer! Og det får du bestemt i denne skønne cheesecake med smag af koldskål.

3 t
12 personer
Bund
150 g kammerjunkere
80 g smør
Creme
4 1/2 blade husblas
1 usprøjtet citron
1 vaniljestang
400 g flødeost naturel
3 dl kærnemælk
100 g flormelis
Pynt
2 dl piskefløde
1 usprøjtet citron
Fremgangsmåde
- Bund til cheesecake Blend kammerjunkere i en foodprocessor eller minihakker, til de er helt findelt.
- Smelt smørret og blend det sammen med kammerjunkerne.
- Tryk massen godt sammen i bunden af en springform på 20-22 cm i diameter.
- Creme til cheesecake Udblød husblassen i koldt vand.
- Riv citronskallen fint.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen.
- Pres saften af en halv citron og kom det i en kasserolle.
- Kram vandet ud af husblassen og smelt den ved lav varme i citronsaften, til den lige akkurat smelter.
- Pisk flødeosten luftig med en elpisker sammen med citronskal, vanilje og flormelis.
- Hæld kærnemælken i lidt ad gangen og pisk til cremen er helt jævn.
- Hæld den lune citronhusblas i cremen.
- Hæld cremen på kammerjunkerbunden og lad den sætte sig ca. 2 timer i køleskabet.
- Pynt Pisk fløden til skum og sprøjt flødeskum på toppen.
- Drys med fintrevet citronskal.

Dessert & Kage
Cheesecake med kirsebær og mandelbund

Dessert & Kage
Strawberry daiquiri-cheesecake