Mangomousse med græsk yoghurt og lime
Frisk, let og sommerlig – mangomousse med græsk yoghurt og lime er en cremet dessert med perfekt balance mellem sødme og syrlighed.
Af
Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen

2 t og 30 min
6 personer
Mangomousse med græsk yoghurt og lime:
3 blade husblas
2 modne mangoer
½ vaniljestang
100 g sukker
6 æggeblommer
150 g græsk yoghurt 2 %
2 limefrugter
1½ dl piskefløde
20 g ristede kokosflager
Fremgangsmåde:
- Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
- Skær skrællen af mangoerne, og skær dem i tern.
- Læg lidt mangotern til side til pynt, og blend resten til en fin puré.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv.
- Pisk vaniljekorn, sukker og æggeblommer luftigt i en skål med en elpisker.
- Pisk yoghurt og mangopuré i.
- Skyl limefrugten, riv skallen, og pres saften.
- Bring limesaft i kog i en gryde, og tag gryden af varmen.
- Vrid husblas fri for vand, og opløs den i den varme limesaft.
- Vend limesaften i mangoblandingen.
- Pisk fløden til skum i en skål, og bland 2/3 af den sammen med mangoblandingen.
- Fordel moussen i portionsglas, og sæt dem på køl i 2-3 timer, til de har sat sig.
Servering:
- Pynt med resten af flødeskummet, mangotern, limeskal og kokosflager.

Dessert & Kage
Pistacie-mangokager
Sund dessert i glas
Desserterne er både søde og farverige, og så indeholder de sunde ingredienser.