Monas norske æblekage med låg af marengs

Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Mona Skjelbred Torkildsen fra Florvåg, Norge. Se hendes opskrift på norsk æblekage her.
Af
af Mona Skjelbred Torkildsen
Monas norske æblekage med låg af marengs
Annonce
55 min
8 personer
Norsk æblekage
210 g hvedemel
2 spsk. sukker
150 g blødt smør
3-4 æbler (f.eks. granny smith)
120 g sukker
1 spsk. kanel
Marengslåg
1 æggehvide
80 g sukker
1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Bland mel og sukker, smuldr smørret i og saml dejen.
  2. Rul dejen ud og beklæd en smurt 24 cm tærteform.
  3. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker.
  4. Giv æblestykkerne et opkog sammen med sukker og lad det småkoge i 3-4 min.
  5. Lad æblefyldet afkøle, kom det i tærtebunden og drys med kanel.
  6. Pisk hviden stiv, tilsæt sukker og vanilje og pisk den sej.
  7. Kom marengsen over æblefyldet og bag kagen ved 175° i 45 min.
  8. Server med flødeskum eller vaniljeis.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.