Ølkage

Denne opskrift på klassisk ølkage kommer fra vores læser Kaja Johansen fra Jyderup. Kajas opskrift på ølkage er med hvidtøl, kanel, nelliker og ingefær.
Af
af Kaja Johansen, foto: Carina Krüger
Krydret ølkage
1 t og 30 min
1 stk
Ingredienser
500 g farin
1 flaske hvidtøl
500 g hvedemel
1 tsk. kanel
1 tsk. nelliker
1 tsk. ingefær
½ tsk. muskat
1 tsk. natron

Sådan bager du ølkage

  1. Rør farin og hvidtøl sammen.
  2. Bland krydderier, natron og mel og rør det i.
  3. Hæld dejen i en smurt to liters-form og bag kagen ved 185° i 1 time og 15 min.
  4. Lad kage køle helt af i formen og servér den kold med koldt smør.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.