Clafoutis med kirsebær

Clafoutis med kirsebær er en fransk klassiker – blød, sød og enkel at lave. Perfekt som sommerdessert med et drys flormelis på toppen.
Af
Ditte Ingemann Foto: Stine Christiansen
Clafoutis med kirsebær
35 min
4 personer
Clafoutis med kirsebær:
200 g kirsebær
½ vaniljestang
4 æg
100 g sukker
20 g smør
100 g hvedemel
2 dl mælk
Lidt smør og sukker til formen
Lidt flormelis til servering
1 springform, 18 cm i diameter

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft.
  2. Udsten kirsebærrene.
  3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  4. Pisk æg og vaniljekorn godt sammen i en skål.
  5. Tilsæt sukker, og pisk igen.
  6. Smelt smørret i en gryde.
  7. Vend mel, smør og mælk i dejen, og rør dejen ensartet og glat.
  8. Smør springformen med smør, og drys en smule sukker over.
  9. Fordel kirsebærrene i springformen.
  10. Hæld dejen over kirsebærrene, og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter.
  11. Sigt lidt flormelis over kagen, og servér.​

TIP:

Undgå så vidt muligt at opbevare kagen i køleskabet, da det forringer konsistensen.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.