Clafoutis med kirsebær
Clafoutis med kirsebær er en fransk klassiker – blød, sød og enkel at lave. Perfekt som sommerdessert med et drys flormelis på toppen.
Af
Ditte Ingemann Foto: Stine Christiansen

35 min
4 personer
Clafoutis med kirsebær:
200 g kirsebær
½ vaniljestang
4 æg
100 g sukker
20 g smør
100 g hvedemel
2 dl mælk
Lidt smør og sukker til formen
Lidt flormelis til servering
1 springform, 18 cm i diameter
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Udsten kirsebærrene.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Pisk æg og vaniljekorn godt sammen i en skål.
- Tilsæt sukker, og pisk igen.
- Smelt smørret i en gryde.
- Vend mel, smør og mælk i dejen, og rør dejen ensartet og glat.
- Smør springformen med smør, og drys en smule sukker over.
- Fordel kirsebærrene i springformen.
- Hæld dejen over kirsebærrene, og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter.
- Sigt lidt flormelis over kagen, og servér.
TIP:
Undgå så vidt muligt at opbevare kagen i køleskabet, da det forringer konsistensen.

Hjemmebag