Annonce

Prinsessens jordbærlagkage

Mest til piger - hvis drengene ellers kan holde fingrene af fadet...
Af
af Redaktion
Annonce

(3 stk.)

6 æg
150 g sukker
1 tsk. vaniljeekstrakt (el. vaniljekorn)
125 g sigtet hvedemel
3 spsk. smeltet smør
Evt. lidt jordbærsaft (el. likør til de voksne)


Fyld
125 g usaltet smør
500 g flormelis
10 mosede jordbær

Pynt
Hele jordbær og evt. ribs


Pisk æg og sukker meget lyst og luftigt. Kom vaniljeekstrakt i og fold mel og smeltet smør i. Bages i bradepande med bagepapir i 6-8 min ved 180°. Dejen må ikke være fast men stadig blød som til roulade. Stik 12 cirkler (ca. 7 cm i diameter) ud af dejen (eller mere) og afkøl. Pisk smør med flormelis og mosede bær og læg det mellem kagelagene, som minilagkeger med 4 lag og smør det udenom, så det dækker helt. Pynt med bær og server som dessert eller til kaffen.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen



Flere desserter med bær...
Italiensk valnøddekage med ananas og blåbær
Trifli med tranebær og granatæble
Klistret chokoladekage med kirsebær
Marengs med jordbær

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.