Opskrifter

Rustne søm

Lørdag, 13. oktober 2012af Redaktion
Bolsjerne her er lidt sårbare over for luftens fugtighed, så opbevar dem i en lufttæt kagedåse og drys gerne ekstra lakridspulver over

1 dl vand
450 g sukker
125 g druesukker (glukose)
2½ spsk. salmiaksalt
2 ml sort slikfarve
1 ml anisolie eller stjerneanisolie
½ dl lakridspulver
Lidt solsikkeolie

Redskaber
1 silikonemåtte
2 store, flade plasticdejskrabere
1 køkkensaks
1 termometer (til mindst 170°)
Evt. træpinde til slikkepinde

JEG ELSKER DESSERT

Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her

Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg. Smør silikonemåtten, dejskraberne og saksen med ganske lidt olie og kom lakridspulveret i en bradepande. Tag låget af gryden, når alt sukkeret er smeltet, og sæt termometeret i gryden. Kog sukkermassen, til den er nøjagtigt 162° og hæld den ud på silikonemåtten eller en oliesmurt marmorplade. Tilsæt salmiaksalt og anisolie og ælt bolchemassen igennem med to plasticdejskrabere (brug gummihandsker, da bolchemassen er meget varm). Tilsæt farve og ælt videre, til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne (med handsker på). Tril massen til fingertykke stænger og klip dem i 10 cm stykker ned i bradepanden med lakridspulver. Ryst bradepanden, så lakridspulveret fordeler sig jævnt, og lad dem afkøle.

Opskrift: Kristina Marckmann


Ruskvejr og kulde udenfor kalder på hyggeaktiviteter indendøre. Måske var det en idé at lave dit eget guf sammen med børn eller børnebørn?
Vi har samlet en stribe opskrifter på slik, du selv kan lave - se nedenfor...