Opskrifter

Skøn vaniljeparfait-is med fersken- og melonsalat

Mandag, 28. juni 2010Opdateret 12 timer sidenaf Helle Brønnum Carlsen
Denne smagfulde vaniljeparfait-is med en frisk salat af fersken og melon smager skønt af sommer! Desserten skal stå på køl i 6 timer, så start gerne med den tidligt.
6 t
10 personer
Vaniljeparfait-is
6 pasteuriserede æggeblommer
80 g sukker
Kornene af 1½ vaniljestang
½ blad husblas
4 dl piskefløde
Frugtsalat
1 honningmelon
2 ferskner
Mynte

Fremgangsmåde

TIP: Husblassen sikrer, at vaniljeparfait-isen ikke krystalliserer så let.

  1. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn i 10 min.
  2. Udblød husblas i 5 min. og smelt over vandbad. Pisk i æggemassen.
  3. Pisk fløden stiv for sig med rene redskaber og fold fløden i æggemassen.
  4. Frys det hele i en sandkageform i mindst 6 timer.
  5. Lav en salat med små tern af frugt af skrællet, udstenet melon og fersken og hakket mynte, som serveres over skiver af vaniljeparfait.