Opskrifter
Skøn vaniljeparfait-is med fersken- og melonsalat
Mandag, 28. juni 2010Opdateret 12 timer sidenaf Helle Brønnum Carlsen
Denne smagfulde vaniljeparfait-is med en frisk salat af fersken og melon smager skønt af sommer! Desserten skal stå på køl i 6 timer, så start gerne med den tidligt.

6 t
10 personer
Vaniljeparfait-is
6 pasteuriserede æggeblommer
80 g sukker
Kornene af 1½ vaniljestang
½ blad husblas
4 dl piskefløde
Frugtsalat
1 honningmelon
2 ferskner
Mynte
Fremgangsmåde
TIP: Husblassen sikrer, at vaniljeparfait-isen ikke krystalliserer så let.
- Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn i 10 min.
- Udblød husblas i 5 min. og smelt over vandbad. Pisk i æggemassen.
- Pisk fløden stiv for sig med rene redskaber og fold fløden i æggemassen.
- Frys det hele i en sandkageform i mindst 6 timer.
- Lav en salat med små tern af frugt af skrællet, udstenet melon og fersken og hakket mynte, som serveres over skiver af vaniljeparfait.

Dessert & Kage
Cremet vaniljeparfait med cognac-syltede bær

Dessert & Kage
Hjemmelavet is med melon og banan