Den bedste fool kræver, at man har meget modne bær. Det kan være svært at skaffe, hvis man ikke selv har adgang til nogle buske, men hvis man kan finde de særligt modne bær, så skal de bare moses med sukker og vendes med lidt fløde. Her følger opskriften for os, der ikke har så let ved at få nok modne bær direkte fra busken.
(4 pers.)
500 g stikkelsbær
300 g sukker
3-4 dl piskefløde
Kornene af ½ vaniljestang
Skyl og nip stikkelsbærene og kom dem i en tykbundet gryde.
Lad dem koge svagt under låg i egen saft med sukkeret. Pas på de ikke brænder på i begyndelsen, før de sprækker, og væden trænger ud.
Når de er gået i stykker, men stadig er lidt uensartet i kompotmassen, slukkes, og blandingen afkøles.
Fløden piskes til skum og smages til med vaniljekorn og evt. lidt sukker. Visse stikkelsbær er ganske sure og kan godt bruge meget sødme ved siden af. Rør et par skefulde af skummet i kompotten og læg så kompotten lagvis med flødeskum i høje dessert- eller champagneglas og server afkølet som dessert med lidt sprødt, som en småkage eller lign. til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter med stikkelsbær her...
Stikkelsbærsalat
med stegt kylling
Stikkelsbærgrød
med vanilje
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)