Tærte med nødder og honning

Ingredienser til tærte med nødder og honning
(4 pers.)
185 g hvedemel
75 g sukker
125 g smør
1 æg
Fyld:
75 g mandler
1 dl piskefløde
150 g honning
100 g smør
75 g valnødder
50 g smør
Alternativ til tærte med nødder og honning: Citron-marengstærte
Fremgangsmåde til tærte med nødder og honning
Bland mel og sukker, hak smørret i og saml dejen med ægget. Rul dejen ud, beklæd en rund tærteform (23 cm) eller aflang tærteform (10 x 30 cm) med dejen og stil den på køl i 30 min. Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den ved 200° i 10 min.
Fyld:
Skold og smut mandlerne og kog fløde, honning og smør godt sammen. Fordel mandler og valnødder i tærtebunden, hæld flødemassen over og bag tærten ved 200° i 10 min.