Opskrifter
Valnødde-lagkage med mokkaflødeskum og nøddedrys
Onsdag, 29. november 2017Opdateret 13. martsaf Kristina Marckmann
Denne valnøddekage er en skøn lagkage bestående af marengsbunde med fyld af mokkaflødeskum og nøddedrys.

30 min
8 personer
Valnødde-lagkage
250 g valnøddekerner
180 g sukker
4 æggehvider
Smør og rasp
til formen
Fyld
4 dl piskefløde
1 spsk. pulverkaffe
1 dl valnøddekerner
Pynt
Kandiserede violer el. tørrede, spiselige blomster
Fremgangsmåde
- Hak valnøddekernerne fint i en foodprocessor eller i en mandelkværn og bland dem med sukkeret.
- Pisk hviderne helt stive og vend nødderne i.
- Fordel dejen i 2 smurte lagkageforme og bag bundene ved 175° i 20 min. Lad dem afkøle.
- Bland fløde og pulverkaffe og pisk det til skum.
- Hak valnødderne.
- Kom nu halvdelen af skummet mellem bundene og drys med halvdelen af nødderne.
- Fordel resten af skummet over kagen, drys med resten af nødderne samt violer eller tørrede, spiselige blomster og servér.

Dessert & Kage
Lagkage med browniebunde og saltkaramel

Dessert & Kage
Lagkage med abrikospuré og mokkaskum