Valnødde-lagkage med mokkaflødeskum og nøddedrys

Denne valnøddekage er en skøn lagkage bestående af marengsbunde med fyld af mokkaflødeskum og nøddedrys.
Af
af Kristina Marckmann
Valnøddekage lavet af to marengsbunde med et lag mokkaflødeskum imellem og på toppen og med drys af hakkede valnødder
30 min
8 personer
Valnødde-lagkage
250 g valnøddekerner
180 g sukker
4 æggehvider
Smør og rasp
 til formen
Fyld
4 dl piskefløde
1 spsk. pulverkaffe
1 dl valnøddekerner
Pynt
Kandiserede violer el. tørrede, spiselige blomster

Fremgangsmåde

  1. Hak valnøddekernerne fint i en foodprocessor eller i en mandelkværn og bland dem med sukkeret.
  2. Pisk hviderne helt stive og vend nødderne i.
  3. Fordel dejen i 2 smurte lagkageforme og bag bundene ved 175° i 20 min. Lad dem afkøle.
  4. Bland fløde og pulverkaffe og pisk det til skum.
  5. Hak valnødderne.
  6. Kom nu halvdelen af skummet mellem bundene og drys med halvdelen af nødderne.
  7. Fordel resten af skummet over kagen, drys med resten af nødderne samt violer eller tørrede, spiselige blomster og servér.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.