Valnøddestykker
Ingredienser til valnøddestykker
(40 stk.)
100 g valnødder
300 g marcipan
100 g blød nougat
1 spsk. portvin
150 g mørk chokolade
Overtræk
150 g mørk chokolade
Mønsterpapir med snefnug fra Specialkøbmanden
Fremgangsmåde
Begynd med dekorationerne. Smelt chokoladen og temperer den. Smør den ud på et stykke staniol. Læg mønsterpapiret på, når chokoladen næsten er størknet og træk bagsiden af, nu sidder snefnuggene på chokoladen. Stik chokoladerne ud til små cirkler. Hak halvdelen af nødderne og ælt dem i marcipanen sammen med portvinen. Rul marcipanen ud og læg nougat på halvdelen. Læg den anden halvdel over. Stik små cirkler ud, der er større end snefnugcirklerne, overtræk dem med chokolade og pynt med snefnugpladerne.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Knas og konfekt
Skal du i gang med julens knas og konfekt, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang...