Ærte-majssalat med karrydressing
(4 pers. - frokost eller tilbehør)
50 g blandet salat med røde og grønne blade
1 hjertesalathoved
½ kg ærter til at bælge (evt. frosne)
2-3 majskolber
1 skalotteløg
½ bdt. dild
8 skiver rugbrød skåret så tyndt som muligt
Dressing
1 tsk. karry
2 spsk. god mayonnaise
1 spsk. citronsaft
Groft salt
Peber
1 tsk. olivenolie
1 dl tykmælk
Skyl alle bladene, pluk hjertesalaten i mindre stykker og skær det groveste af stokken væk. Lad det dryppe af og slyng det evt. i en salatslynge eller dup det tørt.
Bælg ærterne. Kog majskolberne i ca. 8 min. i saltet vand og skyl dem under koldt vand. Tag en skarp kniv og skær alle majskernene af kolberne. Snit det pillede skalotteløg i tynde skiver og vend dem med citronsaften og groft havsalt til dressingen. Lad dem trække i 10 min. Skær rugbrødet og rist skiverne sprøde i ovn eller på rister. Rør mayonnaise med karry, tykmælk, olie og lagen fra løgene. Smag til. Dressingen må ikke være for tyk. Anret de tørre salatblade med majs, ærter, dild og løg og hæld dressingen over i tilfældige klatter og pynt med rugbrødsskiverne.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Gulerods-speltsalat med brombær
Græsk vandmelonsalat
Karsesalat med laks og rygeostcreme