Annonce

Fakés salata med belugalinser og krydderurter

Fakés salata er en græsk linsesalat. Den er velegnet til madpakken og holder fint et par dage i køleskabet.
Af
Dominique Kørvell
Fakes salat på tallerken
Annonce
35 min
4 personer
Dressing
1 fed hvidløg
5 spsk. olivenolie
3 spsk. rødvinseddike
½ saftig citron
Evt. 1 knsp. sød paprika
¾ tsk. flagesalt friskkværnet peber
Linser
2 dl belugalinser
4 dl vand
1 laurbærblad
1 fed hvidløg
Salt til kogning
Salat
1 grøn peberfrugt
1 gul eller rød peberfrugt
1 agurk
6 mellemstore tomater
1 rødløg
30 kalamataoliven (med sten)
1 bundt bredbladet persille
1 bundt mynte
1 citron
200 g fetaost

Dressing

  1. Pil og pres hvidløget, og pisk det sammen med olie, eddike, citronsaft og evt. paprika.
  2. Smag til med salt og peber.

Linser

  1. Skyl belugalinser i koldt vand, og kog dem i en gryde med vand, laurbærblad, hvidløg med skal og salt. Lad det simre i 12 minutter, og tag derefter smagsprøver hvert minut, indtil linserne har den rette konsistens. De er færdige efter ca. 14 minutter.
  2. Hæld eventuelt overskydende vand fra linserne, og bland dem med dressingen, mens de stadig er varme, så de optager ekstra meget smag fra dressingen. Stil linserne til side til afkøling.

Salat

  1. Skær peberfrugter, agurk og tomater i små tern.
  2. Pil løget, og skær også det i små tern.
  3. Udsten olivenene og skær dem i 3 dele på tværs.
  4. Hak persille og mynte groft. Hold et par hele stilke tilbage til pynt.
  5. Læg alle ingredienser i en salatskål, og vend dem nænsomt sammen.
  6. Pres citronsaft over salaten, og pynt med de gemte krydderurter.
  7. Top med smuldret feta.

Du kan erstatte belugalinserne med brune linser eller Le Puy-linser (grønne linser). Du kan koge linserne dagen før, blande dem med dressingen og sætte dem på køl. Grøn peberfrugt er lidt bitter og klæder salaten supergodt. Drys evt. med frisk eller tørret oregano som variation.

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.