Æblekage med kokos
Opskrift på æblekage med kokos
(Ca. 10-12 stk)
Til formen:
Lidt smør
1 spsk. sukker
2 spsk. kokos
Dej:
70 g kartoffelmel
2 dl finthakkede mandler
250 g sukker
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2 dl kokosmasse
150 g blødt smør
2 æg
1 dl vaniljeyoghurt
Fyld:
3 æbler
Tilbehør:
Flødeskum, cremefraiche el. vaniljeis
Fremgangsmåde til æblekagen
Smør en form på 24 cm i diameter, drys den med sukker og kokos. Bland de tørre ingredienser, tilsæt smørret og smuldr det i melet. Tilsæt æg og yoghurt, rør det godt og kom dejen i formen. Skræl æblerne, skær dem i tynde både og læg dem på dejen. Bag kagen midt i ovnen i ca. 35 min. Lad den køle lidt af i formen.