Bagt brødbudding
Ingredienser til bagt brødbudding
(4-5 pers.)
6 skiver sandwichbrød
Ca. 30 g smør
3 hele æg
2 æggeblommer
100 g sukker
1 vaniljestang
4 dl mælk
25-50 g mandler
Fremgangsmåde til bagt brødbudding
Skær skorpen af brødet og smør det tyndt med smør. Varm ovnen op med grill og rist skiverne 2-3 min. på den smurte side. Sæt ovnen på 220° og sæt en bradepande med lidt vand i ovnen. Læg skiverne taglagt med den ristede side opad i et ildfastfad. Pisk æg, æggeblommer og sukker godt sammen. Flæk vaniljestangen. Kog mælken op med vaniljekorn og lad den køle lidt, inden den piskes i æggeblandingen. Smut og hak mandlerne groft. Hæld æggemælk og mandler over brødene, hold på brødene med en paletkniv, mens mælken hældes over. Sæt fadet i bradepanden og bag ca. 30 min., til cremen er stivnet. Spis buddingen lun eller kold med syltetøj eller bær.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Diplomatbudding
Kakaobudding
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Vi elsker muffins!