Fødselsdagsboller
Opskrift på fødselsdagsboller
(15 stk.)
140 g smør
25 g gær
3 dl sødmælk
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 æg
1 tsk. kardemomme
600 g mel
30 g mørk chokolade
30 g rosiner
Pensles med 1 sammenpisket æg
Sådan bager du fødselsdagsboller
Smelt smørret og rør gæren ud i mælken. Tilsæt smør, salt sukker, æg og kardemomme og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve i køleskabet natten over.
Vend dejen ud på køkkenbordet og lad den ligge under et fugtigt klæde i en time.
Hak chokoladen groft og del dejen i tre. Ælt chokoladen i den ene portion, rosinerne i den anden portion og lad den sidste være uden fyld.
Form hver dejportion til 5 boller, sæt dem på en plade med
bagepapir og lad dem efterhæve i 20 min.
Pensl bollerne med æg og bag dem ved 190° i 20 min.